Thursday, November 25, 2010

off 1 month


the role of planer..bla..bla..bla..bla

(LAST PAPER EXAM)

penerbangan terakhir..bagi student perancang bandar..

(kelas urban design)

date : 26hb 11 2010
masa berlepas : 9 a.m

pesawat : sbp 2143 (urban engineering)
seat : dk8
airport : N24

masa ketibaan: 12 noon

p/s: please bring ur own flight ticket a.k.a slip exam n matric card
then...MERDEKA!!!!
"kepala ting-tong sudah






hubby jom gi piknik holiday ni..yabedabedoooo..


(HOLIDAY)
penerbangan bermula...
date : 26hb 11 2010
flight ticket : 3 p.m
balai berlepas : sri puteri
pesawat : transnasional
seat : business 6A
airport : bukit jalil
-mau balik-off to 1 month-
c ya next yer fwenz..ngeee~~~ (@_@)


sape-sape yang tak habes exam lagi tue...wakakaka..padan muka korunk..
(senyum kambing jahat)..lalalalala~~~


hubby jom honeymoon..sayang dah holiday..haha

off 1 month..CLOSED FOR HOLIDAY

bye-bye...lalalalalala(nyanyi senang hati)









Wednesday, November 24, 2010

first time

back to 10/11/2010
hahaha..really..its true and not a lie..
for the first time..i tell u what haaa...
aku rasa nak mengeluarkan RM35 (bajet)..
untuk membeli sebuah album
(bukan album gambar tu yea)
album yang ada lagu-lagu tue..kui3x..
selalu nya aku download kat internet je
(jujur gile bgi tau aku seorang illegal downloader)
to the point weirdo..aku nak beli

ALBUM MAWADDAH ft GENERASI HARAPAN...
best kowt lagu-lagu baru diorang..
hahaha..so sekarang memang aku rajin ar dengar lagu mereka
secara online aje lew..

hahahaha..memang excited habis la nie..
lagi-lagi dengar lagu diorang yang tajuk
NUN JAUH DISANA..
tapi.....(muka sedih gile)
tengah-tengah syok dengar lagu tu..
lagu tu tukar jadi laen..
waaaaaa(jerit muka nak nanges)
lagu tue dah tak de plak dalam playlist mereka...

u know what i tell u..hahaha

jemari menekan laju 0137...bla..bla..bla..
si pemanggil angkat fon..
dialog bermula..

pemanggil : slm, abg sihat ke?
penjawab call : wslm..sihat je..awk..
pemanggil : jom beli album mawaddah yang baru...(gile gelojoh smpai tak jawan soalan)
penjawab call : haaa???(bunyi terpinga) album apa??beli je la..
pemanggil : jom ar share..byah 15 hingget..abg 15 hingget..
penjawab call : hahahhaha(gelak evil gile kuat) itu pun nak ajar share ke??hahaha
pemanggil : jom ar bang..
penjawab call : beli ar sendiri..30 hengget pon tak mampu ke(bunyi belagak nak mampos)..(dengan sisa ketaa menjengkelkan)
pemanggil : 30 mcm mahal sangat..kalau 15-15 rasa murah sket( alasan bajet bagus nak cover masalah ekonomi yg melanda)
penjawab call : haaa..yela2 jom la kita share..
pemanggil : ok set..nanti abg nak balik umah..singgah ar kedai cd tengok ea..kat umah nanti bayar
penjawab call : ok, nanti abg tengok..kalau ada abg beli..
bla..bla..bla..bla...

hahaha..yezzzzaaaaahhhh....*senyum meleret*
melonjat gumbira..
jemari di ada tetikus laju meng klik sana klik sini..
and tetiba terbaca...

"album ini dilancarkan di paris (kot..dah lupa)..dan masih belum dipasarkan di malaysia"
kahkahkah...for sure abg aku takkan jumpa kalau die round kat sume tempat pun..
sorry my beloved bro..hahaha..

k..adios...esok nak exam!!!

sebelum beta beradu..kui3x..

L.O.V.E. a.k.a C.I.N.T.A
ok aku tak tau kenapa tiba-tiba je nak cakap pasal cinta..
aku dah jatuh hati ke???no no no..
aku SINGLE..(freedom flag berkibar gemilang)
ngeee...xley blah..

ok kita lompat sebelah sini pulak..
ngek mang...(smbung sendiri suka hati..nak 'key' ke na 'kok')
apa itu cinta..kalau tanya aku yang naif ni
(naif sangat la)
hahaha..
aku akan cakap..
cinta itu..tentang perasaan sayang dan suka..
that's all..

ok..ke tengah plak..
deeply inside of me..
rojak plak bahase inggeris..
haiya..lu memang mang....la
to the point weirdo..

ABD KHALIL HAMZAH
+
SITI ROHANI TUGIRAN
=
RABIATUL ADAWIYAH

*equation mudah aku je ni
kui..kui..kui..kui..

BORN BY LOVE AND WITH LOVE..
daa..beredar..
beta mau beradu..
kau rakyat..berambus juga..

gambar tiada kaitan

(aku bukan fanatik muse ok)



Tuesday, November 23, 2010

Buzzer Beat

raya haji that day aku baru habis tengok cite ni..so sweet..coz i like people yang ade high determination cam mereka itu..they do work hard on it..to be the best and get what they want..really great kalau kita dapat apply tu dalam diri and hidup kita..
THEY AIM TO BE THE BEST

BUZZER BEAT

LOVE MAKE US STRONG

NAOKI KAMIYA

YAMASHITA TOMOHISA & KITAGAWA KEIKO


SYNOPSIS...Buzzer Beat is a Japanese basketball drama that revolves around Kamiya Naoki (Yamashita Tomohisa) and Shirakawa Riko (Kitagawa Keiko).  Naoki is a professional basketball player for the JC Arcs while Riko is a violinist.   They met in a time when both of them are struggling with their careers.  Like destiny wants them to be together, Naoki just broke up with his cheerleader girlfriend, Nanami Natsuki (Aibu Saki).

video

ICHIBUTOZENBU-B'Z
“Anata wa watashi no hon no ichibu shika shiranai”
Kachihokoru you ni warawaretemo sorehodo iya ja nai yo
Umarete kuru mae kiita you na sono fukai koe
Sore dake de jinsei no okazu ni nareru kurai desu

Subete shiru no wa toutei muri na no ni
Bokura wa doushite
Akumade nandemo seifuku shitagaru
Kanpeki wo oimotome
Ai shinukeru pointo ga hitotsu arya ii no ni

Moshi sore ga kimi no hon no ichibu da to shitemo
Nani yori mo kakujitsu ni hakkiri suki na tokoro nan da
Komatta toki sukoshi mayuge wo magete misetari
Dakiyoseru to hotto suru you na yawarakasa dattari

Subete tsukanda tsumori ni nareba
Mata kizu tsuku darou
Honto ni iru no wa umu wo iwasenai
Attouteki na tezawari
Ai shinukeru pointo ga hitotsu arya ii no ni

Kimi ni shika wakaranai koto boku dake ga miete iru koto
Doremo honto no koto

Subete nanika no ichibu tte koto ni
Bokura wa kizukanai
Itoshii riyuu wo mitsuketa no nara
Mou ushinawanaide
Ai shinukeru pointo ga hitotsu arya ii no ni
Sore dake de ii no ni



Lagu pun boleh tahan best..muzik yang ada energy..huhuhu





p/s : rindu nak tengok drama japan waktu kecik-kecik dulu..anchor woman, GTO, beach boys, power office girl and the rest..huhuhu

Monday, November 22, 2010

red mushroom

so funny about yesterday..
aku check it out one of my fav blog nie..
then i realize something...i really do not about what news appear in the tv, newspaper, youtube or whatsoever..
conclusion = just like katak bawah tempurung somehow..oh..that's one of a bad habit about me..
i don't really like to read newspaper or read about gossip artis..huhuhu..none of my business..
yeah..i do think that way..

so yesterday when i was walking..googling the world..haha
then i know something big happen abaout this guy..named dR. Rozmey...huhuhu..
ok..frankly speaking i do not what the hell is that movie entitle "2 ALAM"..synopsis about the story..
but most people go againts that movie..or maybe againts the admin..dR. Rozmey...
so..if the ddr want to collect and aim for rm40juta bla..bla..bla...pecah panggung or whatever..
them me myself..pecah punggung gelak bile bace all the comment in the group inigroup ini jugakgroup ini pun dan ini lagi.

huhuhu..real damn funny babes..and now i knoe most people call him cendawan..cendawan merah..the reason is calling him with that awful name is because of his STYLO HAIR STYLE what der...hahaha..

oh..ok forgot to say..i dont really hate him coz i dont really knoe about him..and i also do not really feel to support all the group...to caci maki him...but i do pitty him...and if its true like what most people said that he is..
"angkuh"
"sombong"
"berlagak"

then i do feel that he should realize people do not like that kind of attitude..and i suggest he should change..or may be he should apologize to all people for what his "kata-kata angkuh"..that's malaysian..high sensitivity with all the nonsense word..so next time i advise u ddr please be careful with ur own word..don't speak too bombastic because it might sound kinda berlagak..

for the time being..i only knoe dr red mushroom with his formula jusmate 5 whatever entah..i've heard about '2 alam' but not intersted to know deeply about it....and what the doc. said about his movie..so kinda ignored that  euuwww..euuwww things..and aku pon bukan la kaki panggung...yang up to date dgn filem2 yang bakal keluar ditayangkan..woww...hahaha






equation bagai...hahaha..jahat seh







=














just now like i said..aku tak sokong mana pihak..but looks like i'm more on behalf of those group that against red mushroom..hahaha...sound like people envy with his money and segala kekayaan die bla..bla..bla...kan3x..
but the truth is...what i feel most is...

bersederhanalah kamu dalam setiap perkara..
yeah right...that's better i guess...






Sunday, November 21, 2010

sekembalinya ke utm

semalam punye cite
huh..setelah pikir2...dengan rush nye membuat keputusan.."ibu, nak balik utm hari ni jugak lah"..pergila kami menuju ke bukit jalil beli tiket kat ulat..trus naik bas..huhuhu..pantas2..jam 2.30 ptg bertolak dari kl..sampai utm kul 7ptg..huh..elok je berkumandang azan maghrib...gi beli mkanan kat meranti..dengan rasa lapar dan berselera nye mengorder kuew tiaw goreng basah..sampai bilik..tibe2..perut rase lain..sebu semacam je..otak dan pening-pening ayam sikit dah ni...kuew tiaw yang dijamah tak sampa satu sudu..aku tolak ketepi..ohhh..memang rase tak selesa...dah siap isyak..off laptop segala bagai..beradu la aku dikamar..huahuahua...pesal la rasa sejuk gile ni..macam nak demam je..tak cukup dengan sweater..aku pkai lagi selimut...pastu tambah lagi satu selimut..huh..sejuk still rase lagi ni...cuba pejamkan mata...and bile aku sentuh kepala badan aku..wow..panas nye...apa hal ni..arrrrrrghhhh..demam plak...dah la asaimen tak siap lagi, tak study lagi..nak exam dua paper lagi..tiba-tiba ibu call...dah cakap perut rasa sebu..macam nak demam.. tiba-tiba aku nanges...wahhh..manje tol..dah la memang tak tahan sakit...dengar suara ibu..rasa macam nak lari balik rumah je...hmmm..nasib la decide nak balik utm semalam..kalau balik hari ni..denga perut yang tak selesa, dengan tekak pahit..dengan sengal badan nye...mahu muntah hija dalam bas tu...hohoho..ok..sekarang pun still demam-demam ayam...tapi tak leh rehat...asaimen perlu dibuat..ulangkaji saat akhir perlu sebelum hari rabu ni..ohhh..adios bebeh...

Saturday, November 6, 2010

puisi sang ratu

sejak dua menjak ni...
alunan yang menjadi halwa telinga itu sungguh memikat kalbu ku..rasa tenang..
tiada lagi terpekik terlolong seperti kebiasaanya..
aku sedang mendidik diri...
menjadikan alunan itu lagu hati ku..
menjadikan cerita itu novel terindah ku..
menjadikan panggilan itu muzik terbaik ku..
menjadikan rentak itu irama terbaik ku..
terlalu banyak yang perlu diubah..
mungkin juga memerlukan perubahan..
setiap sebaris ayat yang terlihat oleh sang mata itu aku cuba jadikan panduan..
setiap sebaris ayat yang tersebut olah sang mulut itu cuba ku jadikan kebiasaan..
dan setiap sebaris sebaris ayat yang terdengar oleh sang telinga itu cuba ku jadikan teman..
beberapa kebiasaan buruk itu cuba ku ubah menjadi lebih indah..
beberapa kebiasaan buruk itu juga cuba ku hapuskan sedaya mungkin..
beberapa kebiasaan buruk itu juga cuba ku elak seboleh-bolehnya..
walau kadang tak dapat nak mengawal nya..
tapi aku masih mencuba...
aku sedang mendidik diri..
mendidik diri yang tidak terdidik..
terdidik barangkali..tapi sering ku abaikan didikan itu..
anjakan paradigma..sebaris perkataan itu sedang cuba ku lakukan
mampu atau tidak..
hanya keupayaan, tekad dan keazaman..
yang dapat menentukan..
takkan ku putus memanjatkan doa..
meminta agar diberkati..
diperkuatkan semangat..
diberi garis panduan..
aku punya misi baru..yang perlu diburu
dan berharap hasil buruan itu berjaya
aku perlu mencari..
mencari dan terus mencari..
biar lelah sekali pun..
aku perlu terus mencari..
bukan ganjaran yang ku harapkan..
cuma secebis kasih..
bisakah aku menjadi sepertinya..
punya persamaan..
juga punya perbezaan..
dan sepertinya perbezaan itu lebih ketara..
lebih besar jumlah nya dari persamaan..
mampukah aku membuat persamaan..
agar aku sama seperti dia..


 


Tuesday, November 2, 2010

I'm sorry, I love myself...



raya tahun 2008

dinner dinamika matrik

waktu studio


kelas tutor matrik


menghadiri seminar


pameran MAHA

tak tau lah apa angin yang datang..tiba-tiba rase nak mencapap gambar aku banyak-banyak...boleh tak???..boleh je..ini kan blog aku..suke hati la..hahaha..xramai yg follow pun...ampun lgi ar kan...ini lah saya..tuan empunye blog yg serba sederhana ini...menulis sekadar hobi..nak tulis novel tak lepas-lepas..tulis kat blog pon jadi lew..ohh..ok..bukan tu yang nak cite sebenarnye... 
ahaakkz...nak dijadikan cerita..ade la perkara memalukan terjadi kat aku kat satu dinner yang wajib aku hadiri ni..hahaha...dinner untuk KoQ..etika sosial..tp maaflah..saye tak pandai bersosial..ye ke??hahaha..bunyi mcm kere sumbang je...nak tau apa jadi..hari yang tak berapa baik bagi aku..turun je bas sebaik sampai kat hotel mutiara tu..tibe-tibe..eh eh..tak selesanya...waaaarrrrggghhhhh!!!!!!!!!!!kasut aku tercabut..tercabut!!..tercabut tau tak..tercabut tempat sarung kaki dari heel nye..wakakaka...nak bantai gelak kat situ..tp dalam masa yang sama bengang pun ade gak..tu la..ada high heel lain nak gak pakai yang tu..wahahaha..kan dah tercabut...tu satu perkara sengal jadi...lagi satu kena tegur beg tak sesuai dengan majlis...ade ke patut die cakap beg yang aku pakai tu untuk ibu beranak 10..untuk letak pampers, letak botol susu, letak puting...cissss!!!!berani betul...hahahaha...perkara sengal ke-2...lepas tu habis je dinner...bile orang tu summarize semuanye die cakap.."i see few of you do not put any make up on your face"...ahhaaa...terasa la beb...hahaha..memang dah aku tak letak make up pun..tapi xpe..aku tak kisah pun..sebab itu lah aku...diri aku yang aku tau memang tak pandai nak melawa..nak wat camne kan...perkara sengal ke-3...bleh tanye tak...penting sangat ke make up tu???nak suh aku kaler2 muka lak...tak mau ar...rimas kot...hahaha...so cuba la teliti gambar-gambar kat atas tu kalau-kalau boleh ternampak secalit make up..huahuahua..tu ar tujuan mencapap gambar tu sebenarnye...baik raya, dinner, seminar, kuliah, gi jalan2...tak berminat la saya..nak tengok saya make up???tunggu la bila sampai hari bahagia aku nanti..kahwin la..hahaha...kepada yang tak berpuas hati dengan diri sy..yang nak suh sy make up la segala bagai...uhhh..I'm sorry, I love myself...so.. suka hati i la u..huahuahua...

p/s : i love myself..