Sunday, February 6, 2011

friendship forever???

adulu waktu aku muda-muda da masih mentah (tahap 1)..
aku selalu dengar org cakap dan tulis..frend forever...
friendship forever bagai...
ermmm..sekarang ni zaman aku muda-muda (tahap 2)..
hehehe..tak moh ngaku tua..susah gak.
ok..sambung balik..
aku dah jarang la dengar freindship forever tu...
friendship forever???
boleh tak aku nak hands up..
dan cakap " sorry, but i'm not agree"..
friendship forever and best friend forever..
ada..tapi bilangan nya terlalu sikit..
boleh bilang pakai jari..
nak tau frienship forever ke tidak...
cuba la buat silap sikit dengan korang nye "frends forever" tu...
lepas tu korang tengok hasil nya..
korang still kamceng can dulu atau tak..
klu ye...kire korang adelah org paling bertuah..
tapi kalau tak, mkne nye memang betul la "freindhip forever" tu tak boleh pakai sangat pun..
apa lah aku mencarut ni...

ok...shoot the bullet straight to the enemy..
berapa ramai la kwn-kwn yang pernah kita ada...
still igt kat kita..
still tanye khabar kita...
seiring dengan perjalanan masa...
semakin kita besar, arah tujuan hidup makin berbeza..
masing2 punya matlamat masing2...
kita akan jumpa dengan ramai orang..
dan biasa nya bila kite bertemu dengan org baru..
maka kita akan lupa dengan orang lama..
lebih2 lagi yang tiada disamping kita..
as simple as that..
rasanya semua orang boleh faham..
pada masa itu..
hilang lah kata2 "friendship forever" tadi..
tapi bukan semua..segelintir cuma..
aku..masih berhubung baik dengan kwn-kwn dari sekolah rendah..
amazing kan...walaupun kitorang sume dah berjauhan..
tapi aku akui jugak..ada antara mereka yang aku lupa..
mintak maaf sangat...
dan aku akui..kadang-kadang benda yang terjadi dalam hidup..
tak berjalan seperti yang kita rancang..
aku mengaku..kadang2 aku lupa nak wish besday kwn2 aku..
sebab nya hidup yang sangat sibuk..
dan masa berlalu begitu pantas...
dan ada juga, yang konon nya berkawan baik..
tapi sebaik saja, berpisah mengikut haluan masing2...
msg tanya khabar pun tak ingat..
ade jugak yang konon nya mengaku kwn baik...
tapi kerana kesilapan kecil sudah menjadi KAWAN TIDAK BAIK lagi..
that why i said "friendship forever" tak exist..
mungkin exist but a littlte bit difficult..
sebab nya..hisup ni penuh dugaan..
masing2 pun ada haluan masing2..
masa berjalan terlalu pantas..
tidak mungkin akan bersama untuk setiap waktu selamanya..

2 comments:

  1. aku setuju!
    2 hands up!

    ReplyDelete
  2. biyah,,kiter friend forever lg x??hehe

    ReplyDelete